Šta za hotele znači World Luxury Hotel Award?

Događaji , Hrvatska , Srbija / 07. 02. 2018. / Autor:

Hoteli Valamar Hotels & Resorts grupacije odneli su najveći broj nagrada World Luxury Hotel na nedavno održanoj dodeli. Nakon hrvatskih, po broju nagrada su srpski hoteli, dok su u Crnoj Gori sva priznanja pripala jednom hotelu. Hotela iz Slovenije i Bosne i Hercegovine nije bilo na listama nagrađenih.

Izvor: Valamar Isabella Island Resort 4*/5*

World Luxury Hotel Award dodeljuju se svake godine hotelima i hotelskim grupacijama koje potvrđuju svoj kvalitet, kako kada je reč o samom objektu tako i o kvalitetu usluge koju pružaju gostima.

Hotele mogu da nominuju zaposleni, gosti, turistički agenti, ali potrebno je da hotel zadovolji određeni novo usluge kako bi mogao da učestvuje u glasanju, koje i odlučuje pobednika.

Takođe, nagrade se dodeljuju i na nivou kontinenta, regiona, kao i na nivou zemlje u kojoj se hoteli nalaze. Na dodeli nagrada koja je održana decembra u švajcarskom Sent Moricu, najviše nagrada osvojili su hoteli Valamar Hotels & Resorts grupacije.

Hotel Valamar Dubrovnik President 5* dobitnik je dve nagrade: najbolji hrvatski luksuzni rezort na plaži (Luxury Beach Resort) i najbolji hrvatski luksuzni romantični hotel (Luxury Romantic Hotel). Valamar Isabella Island Resort 4*/5* poneo je nagradu kao najbolji hrvatski luksuzni resort na ostrvu (Luxury Island Resort) i najbolji hrvatski luksuzni porodični hotel (Luxury Family Hotel).

Izvor: Hotel Valamar Dubrovnik President 5*

Grupacija Valamar Hotels & Resorts dobila je čak tri nagrade: Luxury Collection Group 2017, Luxury Management Group 2017 i Luxury Brand 2017.

Kako ističu u ovoj grupaciji, priznanja su još važnija jer su za hotele, osim struke, mogli glasati i gosti, a ove je godine bilo čak 300.000 glasača.

– Ovo priznanje pripada svim vrijednim zaposlenicima Valamar Isabella Island Resorta koji svojim pristupom doprinose da svi naši gosti sa sobom ponesu nezaboravna sjećanja. Vrhunska razina usluge i sadržaja u kombinaciji s prelijepim ambijentom otoka Svetog Nikole čine naš resort uistinu posebnim. Ovo svjetsko priznanje upravo to i dokazuje te će nam biti motivacija da budemo još bolji – istakao je Denis Prevolšek, direktor Valamar Isabella Island Resorta.

Izvor: Hotel Prezident*****

U Srbiji, jedan od najboljih je i Hotel Prezident *****. Hotel je nominovan u tri kategorije, od kojih je nagrađen u dve – kao najbolji luksuzni hotel u Srbiji (Luxury Hotel) i najbolji luksuzni brend u Srbiji (Luxury Brand).

– Prestižna nagrada World Luxury Hotel Award pre svega je zavidno priznanje na svetskom nivou koje vas automatski svrstava u rang najboljih hotela na svetu. Ova nagrada je još jednom potvrdila kvalitet i visok nivo usluge Prezident Hotela*****, a posebno zadovoljstvo nam pruža činjenica da smo jedan od retkih hotela u Srbiji koji je prepoznat od strane ovakve svetske, prestižne asocijacije. Nagrada će dodatno ojačati već dobro prepoznatljiv brend lanca Prezident Hotela*****. Posebno će uticati na inostrane goste koji treba da se odluče za smeštaj u Srbiji, jer su oni dobro upoznati kakav kvalitet usluge treba da ima hotel koji poseduje ovu nagradu – rekla je Ivona Borojević, generalni direktor hotela.

Izvor: Hotel Prezident*****

Osim ovih, nagrađeni su i drugi hoteli i to u različitim kategorijama. Hoteli iz regiona poneli su nagrade kako na nivou celog sveta, tako i na nivou zemalja u kojih se nalaze. Spisak svih nagrađenih hotela u regionu možete pogledati u tabeli.

Hotel Zemlja Nagrada Kategorija
Heritage Hotel Antique Split Hrvatska Luxury Heritage Hotel Global
Valamar Hotel & Resorts Hrvatska Luxury Management Group Global
Zira Hotel Srbija Luxury Modern Hotel Continent
Valamar Hotel & Resorts Hrvatska Luxury Brand Continent
Esplanade Zagreb Hotel Hrvatska Luxury Heritage Hotel Regional
Prezident Hotel***** Srbija Luxury Hotel Country
Prezident Hotel***** Srbija Luxury Brand Country
Radisson Blue Old Mill Hotel, Belgrade Srbija Luxury Architecture Design Hotel Country
Radisson Blue Old Mill Hotel, Belgrade Srbija Luxury City Hotel Country
Zira Hotel Srbija Luxury Business Hotel Country
Four Points by Sheraton Kolašin Crna Gora Luxury Mountain Resort Country
Four Points by Sheraton Kolašin Crna Gora Luxury New Hotel Country
Four Points by Sheraton Kolašin Crna Gora Luxury Ski Resort Country
Valamar Hotel & Resorts Hrvatska Luxury Collection Group Country
Valamar Dubrovnik President 5* Hrvatska Luxury Beach Resort Country
Valamar Dubrovnik President 5* Hrvatska Luxury Romantic Hotel Country
Valamar Isabella Island Resort 4*/5* Hrvatska Luxury Island Resort Country
Valamar Isabella Island Resort 4*/5* Hrvatska Luxury Family Hotel Country
Esplanade Zagreb Hotel Hrvatska Luxury Architecture Design Hotel Country
Esplanade Zagreb Hotel Hrvatska Luxury Historical Hotel Country
Luxury Boutique Hotel Villa Vulin Hrvatska Luxury Boutique Hotel Country
Luxury Boutique Hotel Villa Vulin Hrvatska Luxury Small Hotel Country
Dioklecijan Hotel & Residence Hrvatska Luxury City Hotel Country
Dioklecijan Hotel & Residence Hrvatska Luxury Rooftop View Hotel Country

 

Share Button
blog comments powered by Disqus