Stari mlin u Beogradu ponovo oživeo kroz hotel Radisson Blu Old Mill

Događaji , Srbija / 25. 12. 2014. / Autor:

Hotel Radisson Blu Old Mill svoje prve goste počeo je da prima 10. decembra. Deo je Rezidor Hotel Grupe, jedne od najbrže rastućih hotelskih grupacija u svetu.

Hotel se nalazi u zgradi Starog mlina, koji je pod zaštitom države kao spomenik kulture. Zgrada stara više od jednog veka bila je prvi mlin – akcionarsko društvo u Kraljevini Srbiji.

Radisson Blu Old Mill

Radisson Blu Old Mill

– Za sada najveći broj rezervacija imamo iz Nemačke, Austrije, Rusije i regiona. Prvi utisci gostiju su pozitivni, oni su oduševljeni ponudom, uslugom i jedinstvenim dizajnom hotela koji prati istoriju Beograda i Starog mlina – kaže direktorka prodaje i marketinga Radisson Blu Old Mill hotela, Ksenija Lubarda.

Kompleks objekata pod zajedničkim imenom Old Mill, čija je ukupna investicija iznosila 60 miliona evra, uključuje hotel, poslovnu kulu sa prostorom za izdavanje, garažu sa 100 parking mesta, kao i spoljni parking sa 50 mesta.

Hotel se nalazi u blizini Beogradskog sajma i odlično je povezan kako sa starim delom grada, tako i sa Novim Beogradom. Iako mnogi hotelu zameraju industrijsko okruženje smatrajući da mu umanjuje vrednost, Lubarda se ne slaže.

Radisson Blu Old Mill

Radisson Blu Old Mill

– Hotel nosi jedinstvenu priču, jer se nalazi u zgradi Starog mlina koji je pod zaštitom države kao spomenik kulture. Sam hotel zauzima centralnu gradsku poziciju. Okolina u koju spada i zgrada BIGZ-a doprinosi tom industrijskom šarmu koji se oslikava i u enterijeru samog hotela – dodaje Lubarda.

Radisson Blu Old Mill ima 236 soba uključujući 14 apartmana, 6 kompletno opremljenih sala za organizaciju događaja koje se prostiru na 500 kvadratnih metara, restoran i bar. Tu su i specijalne usluge poput besplatne brze internet konekcije, ekspres odjavljivanja i super doručka.

Gostima je na raspolaganju i fitnes centar, tursko kupatilo i sauna, dok masaža, trenutno, nije u ponudi. Sa druge strane, restoran hotela funkcioniše kao poseban deo i biće dostupan ne samo gostima hotela, već i drugima.

Radisson Blu Old Mill

Radisson Blu Old Mill

U sam hotel, prilikom izgradnje, inkorporisani su delovi Starog mlina poput stare kaldrme i drvenih ploča. Takođe, enterijer je kreiran uz mnogo prirodnog materijala, bakra, cigle i prerađenog drveta. Beli detalji poput delova nameštaja asociraju na ime Beograda, dok valovite dekoracije simbolišu Savu i Dunav. Za dizajn hotela bio je zadužen svetski poznati studio “Graft”.

Unutrašnjost hotela ispunjena je umetničkim delima. U svim sobama nalaze se slike umetničkog studija “Strauss & Hillegaart”. Zidovi su oslikani posebnom tehnikom i čini se kao da odražavaju sobu u kojoj se nalazite, a u kupatilima su i specijalno dizajnirani lavaboi.

Radisson Blu Old Mill

Radisson Blu Old Mill

Iako je hotel otvoren u decembru 2014, na društvenim mrežama prisutan je još od februara 2013. godine.

– Stranice na internetu lepo napreduju, ljudi pozitivno reaguju i veliki broj njih nas trenutno prati. Takođe, pored hotelske, pre par nedelja otvorili smo i stranicu za OMB Larder + Lounge restoran i bar, kako bismo ljudima približili našu izvanrednu ponudu srpske moderne kuhinje – zaključuje Ksenija Lubarda, direktorka prodaje i marketinga Radisson Blu Old Mill hotela.

Share Button
blog comments powered by Disqus