Sve što treba da znate o milenijalcima

Ostale teme , Region / 26. 04. 2016. / Autor:

Milenijalci, rođeni između 1980. i 2000. godine već čine trećinu hotelskih gostiju na svetu. Predviđa se da će do 2020. godine oni činiti čak polovinu gostiju. Predstavljamo vam nekoliko načina kako da privučete ovu vrstu turista.

Izvor: Solaris Resort

Izvor: Solaris Resort, Vrnjačka banja

1. Tehnologija

Milenijalci žele da što je moguće više stvari obave koristeći smartfon. S obzirom na to, hotelska aplikacija ili sajt koji je dobro prilagođen mobilnim telefonima su obavezni. Veliki hotelski lanci već rade na ovome.

Tako je u hotelima W hotelske grupe pojedine sobe moguće otključati Apple satom. Sličnu tehnologiju primenjuju Starwood Hotels & Resorts i Hilton hoteli, gde se prijava u hotel i otključavanje sobe obavljaju putem aplikacije za pametni telefon. Cilj je uvesti tehnologiju što je više moguće u hotelijerstvo.

2. Aplikacije

Milenijalcima nije bitno samo korišćenje mobilnih telefona prilikom prijave u hotel, već i tokom samog boravka. Integrišite aplikacije kao što su WhatsApp, Viber, Facebook Messenger for Business i pretvorite ih u kanale komunikacije sa gostima.

Pojedini Sheraton hoteli koriste WhatsApp kako bi odgovarali na pitanja gostiju, ali i kao kanal za rezervaciju sobe. U Ritz-Carlton hotelima možete koristeći smartfon da poručite odnošenje prtljaga ili uslugu čišćenja sobe.

Ukoliko se odlučite da uvedete neku od ovih aplikacija, najvažnije je da ne dozvolite da gosti dugo čekaju odgovor.

Printskrin: Youtube/Starwood Preferred Guest® (SPG)

Printskrin: Youtube/Starwood Preferred Guest® (SPG)

3. Iskustvo

Pružanje mogućnosti gostima da upoznaju lokalnu sredinu postaće važnije nego do sada. Milenijalci uživaju u jedinstvenim iskustvima.

Canopy, brend Hilton hotela, nudi ovim turistima kao poklon dobrodošlice pecivo iz lokalne pekare. Osim toga, organizuje im se i odlazak na degustaciju piva ili vina lokalne pivare ili vinarije.

Marriott Residence Inn organizuje u hotelu svirke lokalnih bendova, kao i degustaciju deserta koji su karakteristični za područje gde se hotel nalazi.

4. Dizajn

I kada je reč o dizajnu, mnogi hoteli u svetu su uveli značajne promene. Najčešće je u pitanju lobi, koji je pretvoren u mesto gde gosti mogu da se okupljaju i druže. Barovi mnogih hotela otvoreni su i za one koji nisu gosti, kako bi atmosfera u hotelu bila opuštenija.

5. Cene

Iako žele sve dodatne pogodnosti, milenijalci ne žele da plate previsoku cenu. To je naročito slučaj ukoliko hoteli koji su vam konkurencija nude isto što i vi, ali za manje novca. Hoteli će, u budućnosti, morati da nađu najbolji način kako da ponude što više usluga po pristojnoj ceni.

Primera radi, Virgin hoteli nude mnoštvo pogodnosti besplatno, pa čak i pristojne cene artikala u mini-baru. Sa druge strane, u Tune hotelima se sve dodatno plaća, čak i peškiri i hotelski toaletni pribor.

Izvor: Hotel Mandarin Oriental, Washington DC

Izvor: Hotel Mandarin Oriental, Washington DC

6. Preporuke

Ova grupa turista najviše poverenja poklanja komentarima o hotelu na sajtovima za rezervaciju smeštaja, kao i blogovima ljudi koji su tu ranije odsedali. Takođe, imaju poverenja i u preporuke svojih prijatelja.

S obzirom na to, vodite računa da redovno i pravilno odgovarate na komentare gostiju na ovim sajtovima ukoliko želite da privučete milenijalce.

7. Društvene mreže

Budite u toku sa popularnim društvenim mrežama. Profil hotela na Fejsbuku i Instagramu je obavezan. Osim toga, iskoristite ove profile da komunicirate sa milenijalcima.

Organizujte takmičenje za najlepšu sliku iz hotela na kojoj će se videti kako gosti uživaju. Ponudite kao nagradu besplatno piće ili poslasticu. Osim što će se odazvati, napraviće vam i odličnu reklamu.

Share Button
blog comments powered by Disqus