TripAdvisor 2016: Hoteli u regionu sa najboljom uslugom

TripAdvisor je i ove godine napravio listu najboljih hotela uzimajući u obzir komentare i ocene turista. Hoteli su razvrstani u nekoliko kategorija poput: najbolji hoteli, najbolji luksuzni i mali hoteli, kao i hoteli sa najboljom uslugom.

Hotel Townhouse 27, Beograd

Hotel Townhouse 27, Beograd

Svakako, ono po čemu se hoteli izdvajaju jeste usluga koju pružaju svojim gostima. I prošle godine pisali smo o tome koje hotele je TripAdvisor okarakterisao kao one sa najboljom uslugom. Međutim, lista ovih hotela u regionu je sada znatno drugačija. Ipak, kao i 2015, ni ove godine ne postoji ovakva lista crnogorskih hotela.

Jedini hotel koji je zadržao istu poziciju kao i prošle godine je beogradski Townhouse 27. Ovo je već treća godina za redom kako se ovaj hotel našao na prvom mestu. Kongres magazin proglasio je ovaj hotel i za najbolji butik kongresni hotel u 2014. godini.

– Naša usluga je usmerena pre svega na putnike koji dolaze poslom, ali smo se ozbiljno posvetili i delu gostiju koji dolaze vikendom i tokom turističke sezone. Posebna pažnja poklonjena je deci, u smislu preporuka gde najbolje da provedu vreme van hotela, do posebnih menija osmišljenih samo za najmlađe. Na kraju, mada ne najmanje važno, tu su i ljubimci, koji su uvek dobro došli sa svojim vlasnicima – izjavila je tom prilikom Snežana Milenković Hajduković, generalni direktor ovog hotela.

Za razliku od protekle godine, drugo mesto na TripAdvisor listi zauzeo je hotel Square Nine u Beogradu, dok je treći Radisson Blu Old Mill. Novi na listi su i Jump Inn, Hyatt Regency i Belgrade Art Hotel.

Apart Hotel Bellvue, Trogir

Apart Hotel Bellevue, Trogir

Kada je reč o Hrvatskoj, na prvom mestu ove godine našao se Aparthotel Bellevue u Trogiru, a na drugom Art Hotel Kalelarga u Zadru. Prošle godine, na vodećim pozicijama su se nalazili Palace Judita Heritage i hotel Monte Mulini, koji je, ove godine, zauzeo treće mesto.

Među deset najboljih ove godine su i Villa Giardino, The Maritimo Hotel, Hotel Božica, Cornaro i Bellevue Dubrovnik, a oni 2015. nisu bili među njima. Sa druge strane, mnogi koji su se nalazili na ovoj listi, sada nisu ni među 25 najboljih.

Isti slučaj je i sa hotelima u Bosni i Hercegovini: prošlogodišnji pobednici se ne nalaze više među najboljima. Za hotele sa najboljom uslugom 2016. proglašeni su Eden Villa u Mostaru i Hotel Mepas, koji se nalazi u istom gradu, a o kome smo, takođe, pisali.

Hotel Colors Inn, City Hotel, Kostelski Buk i Hotel Bristol uspeli su da ove godine, za razliku od 2015, izbore svoje mesto na ovoj listi.

Villa Eden Mostar

Villa Eden, Mostar

Prošlogodišnji pobednik u Sloveniji, Pri Lenart Hotel Gorenjska nije se našao na listi hotela sa najboljom uslugom. Međutim, po ocenama posetilaca sajta TripAdvisor zauzeo je 11. mesto u Evropi i 18. na svetu kao hotel sa najboljim odnosom cene i kvaliteta.

Na istoj listi kada je u pitanju Evropa našao se i Garni Hotel Berc Bled, zauzimajući 18. mesto, dok je među hotelima sa najboljom uslugom u Sloveniji pao samo za jedno mesto u odnosu na 2015, sa drugog na treće.

– Naš odnos sa gostima je prisan. Moto nam je: dolazite kao gost, a odlazite kao prijatelj. Mnogi naši gosti odsedaju kod nas godinama, a oni često sa sobom povedu ljude koji nisu bili ovde – objašnjava Luka Berc, vlasnik Garni Hotela Berc.

Hotel Cubo, Ljubljana

Hotel Cubo, Ljubljana

Hotel Cubo u Ljubljani i Hotel & Restaurant Skipass u Kranjskoj gori zauzeli su prva dva mesta na ovoj listi, a oba su napredovala u odnosu na 2015, sudeći po ocenama njihovih gostiju. Novi na listi su Kempinski Palace Portorož i Alp Penzion, a jedini koga ove godine nema među 10 najboljih je Hotel Garni Paleta.

Zapravo, lista hotela sa najboljom uslugom u Sloveniji se ove godine najmanje razlikuje od prošlogodišnje, u poređenju sa ostalim zemljama. Nameće se pitanje da li su hoteli koji se ove godine nisu našli na listi podbacili ili su oni koji su na njoj podigli nivo usluge u svom objektu?

Share Button
blog comments powered by Disqus