Upoznajte svoje goste i povećajte broj direktnih rezervacija

Ostale teme , Region / 18. 04. 2016. / Autor:

Nijedan hotel ne bi trebalo da bude namenjen svima, već je poželjno da ima svoju ciljnu grupu. Neophodno je da dobro upoznate ljude koji joj pripadaju, kako bi se vaš hotel predstavio na najbolji mogući način.

Izvor: Valamar Isabella Island Resort, hotel

Izvor: Valamar Isabella Island Resort, hotel

Vaš hotel može biti najviše prilagođen porodicama sa decom, mladim parovima bez dece ili penzionerima koji su u potrazi za odmorom i lečenjem. Kada dobro upoznate ljude kojima je hotel pretežno namenjen, moći ćete bolje da organizujete marketing kampanje, kao i da povećate posećenost sajtu hotela i broj direktnih rezervacija.

Suvišno je navoditi da bi sajt hotela morao da bude jasan i kvalitetno urađen, kao i da bi proces rezervacije trebalo da bude što jednostavniji.

Pored toga, ključno je da otkrijete što više o svojim gostima. Na primer, ukoliko gost ima određene zahteve pri rezervaciji, poput temperature sobe ili dodatnog jastuka, dočekajte ga upravo tako. Napravite svojevrsni profil u koji ćete upisivati sve ono što saznate da vole ili ne vole.

Iskoristite njihovu prijavu u hotel, kako biste saznali još korisnih informacija. Otkrijte koje je njihovo omiljeno piće ili da li su alergični na neku hranu. Predočite im ukratko aktivnosti koje će se odvijati tokom njihovog boravka i zabeležite one za koje su zainteresovani.

Konsijerž; Foto: hotel Esplanade, Zagreb

Konsijerž; Foto: hotel Esplanade, Zagreb

Upitajte goste i za njihovu mejl adresu. Kada je dobijete, najvažnije je da vodite računa o tome šta su naveli i nemojte slati isti njuzleter svima. Nije preporučljivo da onima koji ne vole alkohol pošaljete više informacija o sajmu vina.

Sve ove podatke možete da iskoristite kako biste poboljšali njihovo iskustvo tokom boravka. Gostima će značiti ako primete da ste zapamtili njihove zahteve i vodite računa o njima. Kreiranje jedinstvenog iskustva može mnogo značiti, kako samom gostu tako i reputaciji hotela.

Možete da organizujete i da ih u sobi sačeka prigodan poklon. To ne mora da bude nešto ekstravagantno. Primera radi, one koji vole slatkiše možete iznenaditi čokoladicama, dok onima koji uživaju u vinu, možete pokloniti manju bocu.

Ukoliko se susretnu sa određenim problemom tokom boravka i to možete pretvoriti u pozitivno iskustvo. Najbolje je da se neko u hotelu odmah posveti rešavanju tog problema. Priznajte grešku i pokušajte da popravite situaciju. Ukoliko nije moguće rešiti problem u kratkom vremenskom roku, ponudite gostima kao izvinjenje uživanje u nekim aktivnostima besplatno.

Izvor: City Boutique hotel Sarajevo

Izvor: City Boutique hotel Sarajevo

Naravno, ne zaboravite na njih kada odu jer će se tada vaš trud isplatiti. Najpre im se zahvalite što su izabrali vaš hotel i izrazite nadu da su uživali. Možete im poslati i svojevrsnu anketu kako biste saznali u čemu su najviše uživali.

Nakon određenog vremena iskoristite sve što znate o njima kako biste kreirali ponudu koja bi ih zainteresovala. Možete u nju uključiti i posetu nekom lokalnom dešavanju ili im ponudite posebne popuste za boravak tokom određenog perioda.

Što više znate o svojim gostima, to vam je lakše da razumete njihove potrebe. Iako su navedeni primeri verovatno poznati mnogim hotelijerima, danas ih, koristeći tehnologiju, možete razviti u pravu marketing strategiju koja će vašem hotelu pomoći da dobije više direktnih rezervacija.

Share Button
blog comments powered by Disqus