Vasja Čretnik: Selfness uslugom pratimo trendove u hotelijerstvu

Intervju , Slovenija / 01. 06. 2016. / Autor:

Vasja Čretnik je punih 13 godina na čelu marketinga i prodaje Termi Olimia. Ove terme trude se da prve u Sloveniji ponude sveobuhvatnu selfness uslugu, novi trend u svetu. Kako smatraju, jedan od razloga za to je što gostu na odmoru danas nije više dovoljan samo bazen i dobar smeštaj, već je potrebno mnogo više.

Vasja Čretnik, direktor marketinga i prodaje Termi Olimia

Vasja Čretnik, direktor marketinga i prodaje Termi Olimia

Karijeru u turizmu Čretnik je započeo početkom 90-ih, kada je kao zastupnik turističke agencije Intelekta vodio turiste, prvo u Rumuniju, a zatim na Maltu.

Ubrzo je dobio priliku da se oproba kao upravnik Termalnog parka Aqualuna koji je u sklopu Termi Olimia, da bi samo dve godine kasnije preuzeo prodaju i marketing celog rizorta.

– Formalno obrazovanje nije bilo nikakav preduslov za moj posao, nego više samo iskustvo i činjenica da sam se u organizaciji posla uvek dobro snalazio. Definitivno je poželjno imati i formalno obrazovanje, ali to nije preduslov za uspešnu karijeru i postizanje rezultata, što pokazuje i moj primer. Najbitnija je energija i želja da se posao dobro uradi, kao i organizacione sposobnosti i iskustva – kaže Vasja Čretnik, direktor marketinga i prodaje Termi Olimia.

Aqualuna Terme Olimia

Aqualuna Terme Olimia

Kako ističe, Terme Olimia sa svojom smeštajnom ponudom u Wellness Hotelu Sotelia i Hotelu Breza prava su destinacija za sve generacije i za sve ciljne grupe. Banja je namenjena kako parovima, tako i porodicama sa decom i starijim posetiocima.

– Zbog vodenih atrakcija u spoljašnjem vodenom kompleksu Termalnog parka Aqualuna pozicionirali smo se u sam vrh porodičnih destinacija. Sa druge strane zbog netaknute prirode i wellness ponude dolaze nam parovi, a zbog Centra zdravlja u hotelu Breza i stariji posetioci. U Wellness Hotelu Sotelia nalazi se renovirani kongresni centar pa se u Termama Olimia organizuju i različita poslovna dešavanja. Glavni adut nam je Wellness Orhidelia, koji je ove godine već sedmi put zaredom dobio titulu “Naj wellness” u Sloveniji, u kategoriji Turizam veliki – objašnjava Čretnik.

Kompleks Termi Olimia pored hotelskih kapaciteta razpolaže još apartmanima u selu Lipa i u Aparthotelu Rosa. A za sve one više avanturističkog tipa, u neposrednoj blizini Termalnog parka Aqualuna nalazi se Kamp Natura.

Hotel Sotelia, Terme Olimia

Hotel Sotelia, Terme Olimia

Praćenje trendova u hotelijerstvu danas je važno za uspeh u turizmu. Zbog toga je njihov cilj da budu “barem jedan korak” ispred vremena i konkurencije, za koju smatra da nikako ne smeju zanemariti jer rade odličan posao.

– Upravo iz tog razloga samo u poslednjih nekoliko godina mnogo znanja i energije usmerili na to da postanemo prvi sveobuhvatni ponuđač selfness usluga u Sloveniji. Ideju selfnessa, novog trenda u svetu, u svojoj turističkoj ponudi razvijamo da bismo obezbedili više od samog ugađanja gostima. Želimo da im pokažemo moguće puteve do samoostvarenja, uspostavljanja ravnoteže na fizičkom i duhovnom nivou kroz jutarnje energetske vežbe, opuštanje tela u vodi, meditaciju, terapiju glasom i slično. Time će gosti moći sebi da osiguranju kvalitetniji život, ne samo kada borave kod nas – priča on.

U Termama Olimia koriste sve kanale za promociju, a najviše pažnje u poslednjih par godina posvećuju internet oglašavanju.

Wellness Orhidelia Terme Olimia

Wellness Orhidelia Terme Olimia

– Internet marketing nije više budućnost, on je sadašnjost tako da ukoliko želimo uspeti i nizati rezultate, moramo biti u korak s trendovima, što mi svakako jesmo. Društvene mreže spadaju u ovaj segment, a neophodne su za komunikaciju s različitim profilima gostiju jer se plasiranju brze informacije – kaže Čretnik.

U ukupnoj strukturi dolazaka u Termama Olimia najviše je gostiju iz Slovenije, Italije, Austrije i Hrvatske, a zatim slede gosti iz Srbije i Nemačke. Ipak, cilj je privući što više gostiju iz Rusije, kao i iz drugih perspektivnih država kao što su Belgija, Holandija i zemlje Beneluksa.

Share Button
blog comments powered by Disqus