Više od 40 stručnjaka savetuje hotelijere na Best Stay Croatia 2015

Događaji , Hrvatska / 27. 10. 2015. / Autor:

Konferencija Best Stay Croatia 2015 održaće se za nešto manje od mesec dana. Kako ističu organizatori, firma Proper d.o.o, to će biti konferencija na kojoj ćete dobiti primenljive, a ne uopštene savete, ali i mnogo drugih korisnih informacija.

Goran Kovačević, generalni direktor hotela Square Nine Belgrade

Goran Kovačević, generalni direktor hotela Square Nine Belgrade

Interesovanja za konferenciju ima dosta u ex-Ju zemljama, pa će na njoj biti i  učesnici iz Srbije, Slovenije i Crne Gore. Iako se očekuje više od 200 učesnika i 40 predavača, vrlo je verovatno da će očekivanja biti premašena. Ipak, organizatorima je najbitnija profesionalna priprema konferencije.

– Učesnici će imati direktnu korist: dolaze do mnogo značajnih informacija i prilika za umrežavanje. Ono po čemu vidimo ovu konferenciju kao drugačiju od ostalih u sektoru je pregršt praktičnih saveta i ideja koje se mogu odmah primeniti. Best Stay je nezavisan, međunarodni i nepolitički događaj baziran na primerima iz prakse. Takođe, koristimo i najnovije event tehnologije i formate kako bi događaj bio i interesantan, inovativan i zabavan – ističe Anja Profozić, glavna producentkinja konferencije Best Stay Croatia i direktorica firme Proper d.o.o.

Iako su predavanja pre svega namenjena menadžmentu i vlasnicima hotela i privatnog smeštaja, pojedini segmenti mogli bi biti korisni i ostalim zaposlenima u hotelima.

Cilj konferencije je podizanje kvaliteta smeštaja, kako u hotelima, tako i u privatnom smeštaju. Kako smatraju organizatori, ove dve grupe ugostitelja ne treba strogo odvajati jer je njihova saradnja neophodna za dobrobit turizma. Ipak, s obzirom na različite probleme sa kojima se suočavaju, prisustvovaće različitm predavanjima.

Anja Profozić, glavna producentkinja konferencije Best Stay Croatia i direktorica firme Proper d.o.o.

Anja Profozić, glavna producentkinja konferencije Best Stay Croatia i direktorica firme Proper d.o.o.

– Putem istraživanja tržišta na samom početku produkcije programa konferencije, mi smo prepoznali glavna područja gde je potrebno podizanje kvaliteta. Program smo na taj način tematski podelili: gradnja (dizajn i arhitektura), poslovanje, marketing, tehnologija, proizvodi i aktivnosti za goste – dodaje Profozić.

Teme će se fokusirati na stvaranje jedinstvenog doživljaja za goste. Neki od predavača na konferenciji Best Say Croatia 2015 otkrili su kako to možete da postignete.

– Henri Ford je davno rekao da će “biznis koji se fokusira na svoju uslugu, imati samo jednu brigu u vezi sa profitom, a to je da će ga biti izuzetno mnogo”. Verujem da je ovo i te kako primenljivo u našoj industriji… Iz toga izvedeno, predložio bih tri oblasti na koje bi trebalo da se fokusirate: usluga, usluga i usluga. Ono što treba da izazove taj wow efekat kod gostiju je prepoznavanje njihovih želja i potreba da se tim željama izađe u susret – objašnjava Goran Kovačević, generalni direktor hotela Square Nine Belgrade.

Antoni Duse (Antony Doucet), brend i marketing direktor lanca The House Hotel

Antoni Duse (Antony Doucet), brend i marketing direktor lanca The House Hotel

Sa druge strane, Antoni Duse, brend i marketing direktor turskog hotelskog lanca The House Hotel ima drugačije mišljenje.

– Pre nego što pokušate da zadovoljite svoje goste, morate da imate zadovoljno osoblje. Praktično je nemoguće da vaši gosti budu srećni, ukoliko vam se osoblje ne oseća tako. Osim toga, gosti danas žude za iskustvima mnogo više nego za udobnim krevetom. Pružiti im nezaboravna iskustva i uspomene je ključ uspeha – smatra Duse.

Share Button
blog comments powered by Disqus