Vlasnik lanca 17 hotela: Uvođenje novina je siguran put ka uspehu

Intervju , Region / 26. 07. 2016. / Autor:

Konstantne inovacije, briga o gostima, njihovim potrebama i željama, kao i vrhunska usluga su ključ uspeha za uspešno vođenje hotela, otkriva nam Tolga Kilit, član borda grupe Kristal koja rukovodi imperijom od 17 luksuznih hotela u Turskoj.

Tolga Kilit, član borda grupe Kristal

Tolga Kilit, član borda grupe Kristal

Imperiju koja danas broji 17 hotela, započeo je njegov deda, koji je sredinom prošlog veka počeo da se bavi proizvodnjom opreme za hotele. Posao je išao odlično, izgradio je prvi hotel, a zatim se lanac polako širio. Danas u svom sastavu imaju lanac Kristal hotela, kao i luksuzni hotel Nirvana gde sebi možete prištiti odmor u bungalovima koji su nalik na omanje stanove sa baštom iza objekta.

U njihovom vlasništvu su i hoteli iz lanca Amara, među kojima je najpoznatiji Amara Dolce Vita, koji zapravo predstavlja Italiju u malom. Hotel između ostalog, ima bazen sa morskom vodom koja se zagreva, zoološki vrt i restoran sa svetionikom koji je ukotvljen na brdu iznad hotelskog kompleksa.

– Pomagao sam ocu i dedi od svoje 15. godine, ali je porodica insistirala na mom obrazovanju. Tek po završetku studija turizma pre godinu i po, počeo sam ozbiljnije da se bavim hotelijerstvom. Iako sam, kao naslednik, verovatno imao lakši put, na meni je sada velika odgovornost da očuvam lanac hotela na antalijskoj obali – priznaje dvadesetpetogodišnji Kilit.

Hoteli su u potpunosti prilagođeni porodicama sa decom, za mališane postoji poseban meni u restoranima, kao i posebne stolice za hranjenje.

Hotel Amara Dolce Vita

Hotel Amara Dolce Vita

U igraonicama se o deci brine stručni tim, a roditelji koji žele na kratko da se osame, mogu da provere da li su njihova deca bezbedna i to preko kamere koja je dostupna preko mobilne aplikacije.

– Uveli smo novinu ove godine, kako bi roditelji mogli da se bar na kratko osame na plaži i odvoje malo vremana za sebe, a da njihovo dete za to vreme bude u sigurnim rukama. Obezbedili smo mobilnu aplikaciju, preko koje u svakom trenutku mogu da se uvere da je njihovo dete bezbedno sa bejbisiterima. Plaža, kao i ceo rizort su pokriveni Wi-Fi signalom, tako da gde god da se nađu, roditelji mogu da budu spokojni i vide gde im se nalazi dete – kaže Tolga Kilit i dodaje da je uvođenje novina siguran put ka uspehu u hotelskom biznisu.

Još jedna od novina koje su uveli ove godine su popodnevne žurke na plaži. Kako dodaje Kilit, uvek se trude da iznenade svoje goste i pruže im više od onoga što su zamišljali kada su dolazili.

Do ove godine, najbrojniji su bili turisti iz Rusije. Statistika govori da je dolazilo oko četiri miliona ruskih turista. Situacija se preko noći promenila, kada je ruski predsednik Vladimir Putin od ruskih turističkih agencija zatražio da ne prodaju aranžmane za turska letovališta.

Tolga-Kilit-3

Nirvana Lagoon Villas Suites & SPA

– Teško je kompenzovati toliki broj turista iz Rusije, ali se trudimo da sada hotele punimo gostima iz Evrope, Irana, Ukrajine i Litvanije. Da bismo privukli goste i popunili kapacitete, snizili smo cene i do 40 odsto. Više od toga ne možemo jer treba pokriti troškove, kako bi usluga koju pružamo ostala na istom nivou. Trudimo se da mislimo pozitivno i da se maksimalno posvetimo gostima – objašnjava Kilit.

Posebnu pažnji pridaju društvenim mrežama, jer kako kaže, gosti se danas lakše odluče za rezervaciju kada vide fotografiju na Fejsbuku ili Instagramu, nego kada gledaju fotografije na sajtovima. Na društenim mrežama fotografija je realnija, a još bolje je ako su na fotografiji “obični” ljudi koji se sjajno zabavljaju.

– Imamo agenciju koja nam vodi naloge hotela na društvenim mrežama. Sve više pažnje pridajemo tome, jer smo shvatili da dosta rezervacija dolazi upravo tim putem – kaže Kilit.

Share Button
blog comments powered by Disqus