Živorad Vasić: Beogradu je potrebno više gostiju iz regiona

Intervju , Srbija / 04. 01. 2016. / Autor:

Osim izgradnje hotela InterContinental u Ljubljani, kompanija Delta holding planira izgradnju još jednog hotela ovog lanca na Novom Beogradu, istakao je Živorad Vasić, direktor hotela Crowne Plaza u nedavnom intervjuu televiziji N1.

Živorad Vasić, direktor hotela Crowne Plaza; Izvor: Printskrin rs.n1info.com

Živorad Vasić, direktor hotela Crowne Plaza; Izvor: Printskrin rs.n1info.com

U izgradnju hotela u Ljubljani biće uloženo 42 miliona evra, a novi hotel biće ujedno i jedna od najviših zgrada u ovom gradu i jedini hotel sa pet zvezdica.

Kada je reč o hotelu u Beogradu, kako se navodi na sajtu kompanije Delta holding, u poslovnu zgradu i InterContinental hotel u Srbiji, planira se ulaganje 110 miliona evra. Kako ističe Vasić, čeka se dobijanje dozvola kako bi taj projekat mogao da počne.

Iako se u poslednjih šest godina Beograd razvio kada je u pitanju hotelska industrija, i dalje ima još potencijala.

Sava centar; Izvor: Printskrin rs.n1info.com

Sava centar; Izvor: Printskrin rs.n1info.com

– Prvo se otvorio niz butik hotela, a onda su se otvorili veliki hoteli. Ono što je sigurno je da od ponedeljka do četvrtka Beograd ima jako mnogo posla. Ono što je problem je da su petak, subota i nedelja izuzetno neposećeni, a procentualno zauzeće hotelskog smeštaja vrlo nisko. Mislim da je potrebno da dovedemo što više gostiju iz regiona, a da bismo to učinili moramo da imamo jako dobar sadržaj. Nije dovoljno da The New York Times piše da imamo najbolji noćni život i najlepše restorane, mora da se otvori što više muzeja, da se naprave događaji koji bi region dovlačili ovde, u Beograd da bismo imali goste koji bi došli petkom, subotom i nedeljom – kaže Vasić.

Takođe, problem nedostatka turista mogao bi da se reši boljom infrastrukturom, kao i renoviranjem Sava centra, koji više nije reprezentativan kongresni centar. Ulaganje u ovaj kongresni centar dovelo bi više gostiju svim većim hotelima u Beogradu.

Ideja je da Sava centar dobije jedno novo svetlo, da se uloži u njega jedan ozbiljan novac, kako bi organizatori događaja iz celog sveta, počeli da prave kongrese od 2.000-3.000 ljudi kod nas, u Beogradu. Samim tim, svi hoteli: Crowne Plaza, Hyatt, Radisson i Metropol počeće da žive. Prestaće borba hotelijera za svakog gosta već ćemo nastupiti zajedno, što nam daje, opet, jednu širinu kako bi ceo grad mogao da oživi – objašnjava Vasić.

Crowne Plaza Belgrade

Crowne Plaza Belgrade

Kada je reč o ceni hotelskog smeštaja, direktor hotela Crowne Plaza smatra da je ona niska u odnosu na prethodne godine, ali i vrlo konkurentna kada su u pitanju ostali hoteli u drugim evropskim gradovima.

– Sada imamo jako niske cene naših hotela. Mi stalno pričamo i dajemo podatke da imamo 12% više u odnosu na prethodnu godinu i dok je tako, prosečna cena konstantno pada. Na primer, 2009. godine hoteli sa pet zvezdica su imali prosečnu cenu od 250 evra, sada je ta prosečna cena 125 evra. Tako da, iako procentualno rastemo zbog otvaranja svih ovih hotela koje ste naveli, cena je sada vrlo vrlo konkurentna sa svim drugim gradovima u Evropi – zaključuje Vasić u intervjuu za N1.

Foto: Gostovanje Živorada Vasića na televiziji N1

Share Button
blog comments powered by Disqus